Ik ben Bart Seijnder, Leefstijl en Vitaliteitscoach. Ik ben begonnen met Zenergy leefstijlcoaching om mensen te helpen die hun leefstijl graag willen veranderen en daar mee worstelen. Mensen die zich door gezonder te leven relaxter, energieker en gelukkiger willen worden.

Ik ben een actieve, nieuwsgierige, positieve,  doorzetter. Ten miste .. dat zeggen de mensen die belangrijk voor me zijn over mij.

Ik woon met veel plezier in Breda met mijn vrouw Cindy en Golden Retriever Sproet.

Ik ben als Leefstijl- en Vitaliteitscoach  Post HBO-gecertificeerd en ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Ik werk ook al 12 jaar als communicatietrainer. In dat vak help ik mensen bijvoorbeeld met hun grenzen aan te geven en goed om te gaan met emotie (van hunzelf en van anderen). Mocht je meer willen weten over mijn werkervaring en mijn opleidingen, bekijk dan gerust mijn Linked In-profiel

In mijn vrije tijd  doe ik aan triatlon en portretschilderen. Ik houd van reizen en van lezen  en breng graag tijd door met mijn gezin en mijn vrienden.

Ik doe dus best veel en ik merk dat ik het fijn om mijn ‘gedoe’ te regelmatig af te wisselen met even niets te doen. Ik begin de dag met 20 minuten stilzitten op een kussen, doe zo nu een dan een ademhalingsoefening en probeer me te bekwamen in het ‘gewoon kijken naar een boom of een mieren-optocht of zo.’

Voor mij is de balans tussen ‘rust’ (Zen) en ‘bezig zijn’ (liefst met wat je leuk vindt = Energy) het recept voor een gelukkig en gezond leven. Wil je meer weten over Zenergy en hoe je dat krijgt? klik dan hier

 

Als ik naar mezelf kijk is mijn leefstijl nu op veel punten compleet anders dan pakweg 15 jaar geleden. Zo ben ik 10 kilo lichter, rook niet meer, ik eet anders (geen vlees meer en veel meer groenten), ik sport meer en ik zoek op andere (gezondere) manieren ontspanning. Al met al ben ik een gezonder en gelukkiger mens. Ik ben in mijn leven tegen veel dingen aangelopen en heb net als iedereen nog steeds mijn worstelingen en zwakheden. Als dat jou in de coaching helpt, vertel ik daar graag over.  De tips die ik in de coaching geef en de methoden die ik gebruik in de coaching zijn in ieder geval uit mijn eigen leven gegrepen. Daarnaast geef ik geen adviezen die niet zijn gebaseerd op stevig onderbouwd wetenschappelijk onderzoek. Het gaat ten slotte om jouw gezondheid en daar nemen we geen enkel risico mee.