Het Cool – programma: vergoed door de verzekering

In Nederland hebben steeds meer mensen overgewicht. Misschien ben jij ook te zwaar. Mensen met overgewicht hebben meer kans op andere gezondheidsklachten dan mensen met een gezond gewicht. Denk bijvoorbeeld aan hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hart- en vaatziekten, maar ook gewrichtsklachten.

Het is niet makkelijk om gewicht te verliezen of om op gewicht te blijven: Ongezonde verleidingen liggen overal op de loer en het wordt steeds gemakkelijker om door het leven te gaan zonder al te veel beweging. Veel mensen hebben bovendien last van stress, met behoorlijke gevolgen voor hun gewicht en hun gezondheid.

 Om mensen te helpen om op een gezonde manier te leven en een gezond gewicht te krijgen en te behouden bied ik het ‘Cool-programma’ aan. ‘Cool’ staat voor ‘Coaching op Leefstijl’. Als je aan een aantal voorwaarden voldoet, word het Cool programma geheel vergoed door de basis Ziektekostenverzekering. Dit gaat niet ten koste van het eigen risico. 

Het Programma

Tijdens jouw deelname word je vanaf het begin tot het einde begeleid door jouw leefstijlcoach: Bart Seijnder. Een leefstijlcoach is opgeleid om je te leren gezondere keuzes te maken in je dagelijks leven.

Samen met je leefstijlcoach maak je een plan waarmee je jouw doelen kunt behalen. Een plan dat past bij jouw wensen, interesses én mogelijkheden. Zodat je jouw gezonde leefstijl ook wilt en kunt volhouden.

Om een gezond gewicht te krijgen en te behouden en om gezond te leven is het nodig om je gewoontes veranderen. Het goede nieuws is dat dit écht kan. Omdat gewoontes vaak diep zijn ingesleten kost dit wel tijd. Daarom duurt het Cool-programma 2 jaar. In die 2 jaar krijg je ondersteuning om nieuwe, gezonde gewoontes in te bouwen in je leven. Dit doen we door:

  • Een intakegesprek, waarin we elkaar leren kennen en we kijken naar jouw doelen
  • individuele gesprekken met je leefstijlcoach.
  • groepsbijeenkomsten met je coach en met ongeveer 10 andere deelnemers, die ook gewicht willen verliezen en gezonder willen leven.

 Het programma is heel praktisch, actief en vooral erg leuk, omdat ik denk dat je op die manier de beste resultaten behaalt.

 

 Voor wie?

Je kunt aan het programma meedoen wanneer je 18 jaar of ouder bent en je voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden:
Je hebt een:

  • Body Mass Index (BMI) van 30 of hoger
  • BMI van25 of hoger + een middelomtrek van minimaal 102 cm (mannen) of 88 cm (vrouwen)
  • BMI van 25 of hoger + een andere indicatie zoals diabetes 2 of hart/ en vaatziekten (vraag dit na bij jouw huisarts)

Wanneer je voldoet aan één van bovenstaande voorwaarden wordt jouw deelname helemaal vergoed vanuit de basisverzekering. Deelname heeft geen invloed op je eigen risico.

Samenwerking met ZoHealthy

Ik bied het Cool-programma samen aan met ZoHealthy: een organisatie uit Oosterhout met veel ervaring in leefstijlverandering. Ze zijn gevestigd in een mooi, gezellig pand, waar ook onze groepsbijeenkomsten en onze individuele coachingssessies plaatsvinden.

Locactie, startdatum en aanmelden

Ik bied het CooL-programma aan in het pand van ZoHealthy: Bredaseweg 106 in Oosterhout NB.

– De eerste groep start 26 mei 2023 en de groepsbijeenkomsten zijn altijd van  9.00 – 10.30 uur.

– Je kunt je  HIER aanmelden.