Mijn manier van coachen

Ik vertel graag wat over mijn manier van coachen. dan weet je waar je aan toe bent en kun je voor jezelf nagaan of dit bij jou past.

Ik ga er vanuit dat jij de antwoorden hebt op jouw vragen

Ik geloof dat jij prima weet wat goed voor je is en wat je het beste kunt doen, als de goede vragen aan je gesteld worden. Natuurlijk heb ik ook allerlei tips en adviezen voor je, maar jijzelf weet het beste wat (niet) werkt voor jou.

Ik help je

Vaak weet je best wat je wil. ‘Hoe’ je je doel bereikt is de grote uitdaging. Dit gaat over het veranderen van je leefgewoonten. Dat is niet gemakkelijk omdat je huidige gewoonten automatismen zijn die vaak behoorlijk diep zijn ingesleten. Ik help je om je hardnekkige gewoonten te veranderen.

Tussen de coachingssessies door en daarna heb ik regelmatig contact met je, om je vragen te beantwoorden, je te steunen, en je te stimuleren. Ik doe dit omdat vooral in het begin best moeilijk kan zijn om je leefstijl aan te passen en een steuntje in de rug dan nodig en fijn is.

Ik coach je op een actieve manier

Ik ben niet alleen van het praten maar vooral ook van het doen. Tijdens elke sessie zijn we actief bezig; we doen oefeningen die energie geven en oefeningen die gericht zijn op rust. Ik verwacht van jou ook een actieve houding. De echte verandering vindt tenslotte plaats in jouw echte leven. We stimuleren deze verandering met praktijkopdrachten die we samen afspreken.

Ik prikkel je vanuit vertrouwen

Je kan van me verwachten dat ik goed naar je luister, dat ik je steun en dat wat we bespreken 100% vertrouwelijk is.  Het is belangrijk voor me dat jij je vertrouwd en veilig voelt bij mij als coach.

Ik vind eerlijkheid en directheid ook erg belangrijk. Als ik jou iets zie doen of zeggen wat je niet helpt je doel te bereiken zeg ik dat direct, vaak met humor.

Ik help je jezelf echt goed te begrijpen

Jij en ik hebben net als alle anderen mensen:

  • een lichaam (voeding, beweging, ontspanning, slaap)
  • een hoofd (je gedachten over jezelf en over leefstijl, alles wat je tegen jezelf zegt)
  • emoties (waaronder emoties die te maken hebben met je leefstijl)
  • zelfsturing (Kunnen doen wat je wilt, plannen kunnen maken en uitvoeren. De een is hierin beter dan de ander).
  • een ‘kern’ (wie je bent als je 100% jezelf bent, dat wat je écht wilt, kunt en belangrijk vindt. Een belangrijke vraag is: leid je ook een leven waar die punten in terugkomen?)

Al deze punten jezelf spelen een rol als je je leefstijl wilt veranderen. En… ze beïnvloeden elkaar ook nog eens. Als je daar niet bij stilstaat lukt het vaak niet om te doen wat je jezelf voorneemt. In de coaching krijg je inzicht in deze kanten van jezelf. Dit inzicht helpt je om je leefstijl structureel te veranderen.